Localizare
Zona în care se implementează acţiunile din acest proiect este constituită din unităţi hidrografice (complexele acvatice naturale) Somova-Parches, Şontea-Fortuna, Matiţa-Merhei si Sulina Nord-Letea, situate în zona amonte a Deltei Dunării, respectiv,central-nordică si estică.
Sunt părti componente ale siturilor Natura 2000, ROSPA0031 Delta Dunării şi complexul Razim-Sinoie şi ROSCI0065 Delta Dunării, de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD).
COMPLEXUL ACVATIC NATURAL SOMOVA – PARCHEȘ
Complexul acvatic Somova-Parcheș, situat în județul Tulcea, pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, este cuprins în interiorul următoarelor limite naturale:
- la nord și est: fluviul Dunărea și Brațul Tulcea;
- la sud și vest: Podișul Nord-Dobrogean.
Suprafața totală a complexului aflată în regim liber de circulație a apelor este de S = 9.170 ha din care lacustră S = 1.672 ha.
COMPLEXUL ACVATIC NATURAL SIREASA - ȘONTEA - FORTUNA
Complexul acvatic SIREASA – ŞONTEA - FORTUNA, situat în judeţul Tulcea, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, este cuprins în interiorul următoarelor limite naturale:
- la vest: Braţele Chilia şi Tulcea;
- la nord: Canalul Sireasa, Canalul Mila 35, Braţul Chilia, Canalul Stipoc;
- la est: Canalul Caţavaia şi Dunărea Veche (Mila 23);
- la sud: Braţele Tulcea şi Sulina.
Suprafaţa totală a complexului acvatic, aflată în regim liber de circulaţie a apei este de S = 24.636 ha, din care lacustră S = 2.219 ha.
COMPLEXUL ACVATIC NATURAL MATIȚA - MERHEI
Complexul acvatic MATIŢA – MERHEI, situat în judeţul Tulcea, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, este cuprins în interiorul următoarelor limite naturale:
- la vest: canalul Caţavaia, canalul Stipoc - aval, canalul Ocolitor Pardina, canalul Rădăcinoase, canalul Ocolitor Chilia;
- la nord: braţul Chilia, între localităţile Chilia Veche şi Periprava;
- la est: canalul Sulimanca, grindul Letea, grindul Răducu;
- la sud: Dunărea Veche, braţul Sulina.
Suprafaţa totală a complexului acvatic aflată în regim liber de circulaţie a apei este de S = 26.420 ha din care lacustră S = 5.870 ha.
COMPLEXUL ACVATIC NATURAL SULINA NORD – LETEA
Complexul Acvatic SULINA NORD – LETEA, situat pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în județul Tulcea, este cuprins în interiorul următoarelor limite:
- la vest: grindurile Răducului și Letea;
- la nord: Brațul Chilia și grindul Letea;
- la est: Golful Musura al Mării Negre;
- la sud: braţul Sulina.
Suprafaţa totală a complexului acvatic, aflată în regim liber de circulaţie a apei, este S = 15.110 ha, din care 223 ha sunt suprafeţe lacustre.